Johanna a máglyán – fotógaléria

Paul Claudel – Arthur Honegger: Johanna a máglyán című darabját fotóztam a Nemzeti Színházban.  Az előadás látványvilága különleges, ezért a rendező Vidnyánszky Attila neve mellett álljon még itt a díszlet- és jelmeztervező Olekszandr Bilozub és a maszktervező Varga-Járó Ilona neve is.
[nggallery id=27]

Kopjafa ünnepség Kóhalmán

Június másodikát kiváló emberek társaságában töltöttem. Az a megtiszteltetés ért, hogy fotósként részt vehettem a Kóhalma Vadásztársaság családi napján, Macsek Lajos elnök úr vendégeként. S ha már ott voltam, megkíséreltem a rendkívül gazdag programhoz még egy színt keverni, portréfotózásra invitáltam a vendégeket.

Következzenek a képek. Három galériát készítettem. Az elsőben a Kopjafa Ünnepségről számolok be. A szép hagyomány szerint ez a nap nyitó eseménye, emlékezés a vadásztársakra, régi barátokra, főhajtás az eltávozottak tiszteletére egy szál virággal, koszorúval. A képek letölthetők, ehhez csak ki kell pipálni a kép alatti kis négyzetet, akár többet is egyszerre, és megnyomni a galéria alján a letöltés gombot. A képek jogos felhasználásáról még írok, a portré galéria alatt.

[nggallery id=24 template=download]

A családi nap minden évben bővelkedik az izgalmas programokban. Az idén a Schell kupa (névadója Schell László) lövészverseny mellett a kocsikázás, íjászat, agancspárosítás, sólyom- és kutyás bemutató, valamint a kóstolással egybekötött szakácsvetélkedő vitte a prímet. Az őzből és nyúlból készült raguk kóstolása után megemeltem kalapom a mesterek előtt!

[nggallery id=25 template=download]

Harmadik galéria, a kamerám elé állók portréival. Ezek a képek is letölthetők, mindegyiket szeretettel adom a szereplőknek, használják egészséggel honlapjukon vagy a közösségi portálokon – változatlan formában. Kérem, hogy az oldal alján vagy e-mailben mondják el véleményüket is, illetve értesítsenek a letöltött kép sorsáról. Ha nagyobb méretű, vízjel nélküli, nyomtatásra, újságba, fotóalbumba szánt képre van szükségük, keressenek meg e-mailben  (eoriszabo@gmail.com), és feltétlenül írják meg a kiválasztott képek alatt  látható számot.

[nggallery id=26 template=download]

Végezetül, szeretném megköszönni a fotókat újdonsült modelljeimnek! Igazán pompásan éreztem magam velük. Remélem, hogy a rövidke együtt töltött idő és a minimálisra korlátozott technikai felszerelés ellenére is megérezték, hogy milyen egy igazi fotózás, mennyire más, mint a manapság szokásos telefonos kattintások. Én mindig örömmel állok rendelkezésükre, legyen szó családi vagy céges eseményről, vagy egy különleges, szép portré, portfólió elkészítéséről. Ha kellemes volt fellapozni a galériákat, felidézni a hétvégét, keressék fel máskor is, ajánlják másoknak is honlapomat!

Köszönöm!

Portré fotózás a soroksári Majálison

Idén a Soroksári Református Templom Újjáépítési és Ifjúságnevelési Alapítvány sátránál vártam azokat, akik egy fotót szerettek volna magukról. A vendégeket a házigazdák közismert kedvessége és családi receptünk szerint fűszerezett, frissen sült máj illata csalogatta az alapítványi sátorhoz.

eoszfoto_8624

 

[nggallery id=20]

A betérőket jó szóval, hellyel, étellel és itallal kínáltuk, akik pedig vállalkoztak rá, fényképezőgépem lencséje elé állhattak. Az elkészült képeket az alábbi galériába gyűjtöttem össze. Bármelyik képre kattintva kinagyítva lapozgathat a fotók között. Ha egy képet szeretne letölteni magának, jelölje be a kiválasztott kép (képek) alatti kis négyzetet és kattintson a galéria végén található gombra. Ezeket a képeket szabadon használhatja, kinyomtathatja, elküldheti ismerőseinek. Ha pedig nagyméretű és felirat nélküli változatra van szüksége, keressen meg e-mailben.

[nggallery id=21 template=download]

 

Kapcsolódó bejegyzés: Fotós oktatás / egyéni foglalkozások – csak azt tanulja, amire szüksége van!

 

Puha Ferenc képei a Galéria 13-ban

Puha Ferenc szigetszentmiklósi festőművész kiállítását Novotny Tihamér nyitotta meg, közreműködött a Nuklea Zenekar.  A bemutató április 6-igtekinthető meg, a szokásos módon, szerdától péntekig 14 és 18 óra között Soroksáron. A pontos cím 1238 Budapest, Hősök tere 13. Puha Ferenc képei a Galéria 13-ban bővebben…