EOS 5D Mark III, Speedlite 590 EX

Február 27-ről (esetleg 28-ról) március elejére tolódott, konkrétan másodikára (vagy harmadikára) jósolják a nagy bejelentés dátumát. A várakozás fokozásának ez is egy módja. Mindenesetre a találgatások már egyre konkrétabban írják körül, mire is számíthatunk, ami elképzelhető, hogy annak a bizonyítéka, hogy a titkolózás mellett, párhuzamosan, a kiszivárogtatás módszereivel is él a Canon. Lássuk hát, a friss adatok az új fényképezőgépről.

5D Mark III/X

Vagy ez, vagy az 🙂

  • 22 megapixeles szenzor
  • 61pontos AF renszer
  • 100% -os kép a keresőben
  • 3.2″ LCD
  • Dupla kártyafoglalat  CF/SD kártyákhoz
  • Ár: 3500 USD környékén

Meglátjuk, már csak néhány nap. Ami engem most jobban izgat, az a Speedlite sorozat új darabja, amely az 580 EX II helyére lépne. Akik a távvezérelve is használják ezeket a vakukat, mint jómagam, különösen ha az ETTL vezérlést ismerő PocketWizard készülékeket állították csatasorba nagyon várhatják ezt a frissítést. A helyzet ui. az, hogy a méregdrága felszereléssel nagyon sok probléma adódott, aminek oka a Speedlite vakuk rádiófrekvenciás zaja, amely a távvezérlő rendszerek jelét zavarta. (A Nikon vakukkal nem volt ilyen probléma.) A Canon két zászlóshajója, az 580 EX és az újratervezett 580 EX II is csak nagyon korlátozott hatótávolságon belül működött hibátlanul, gyakran már 10 méteren belül is gondot okozott a vakuk elvillantása. (Nem beszélve a régi 430 EX -ről, amely volt, hogy 2 méteren beül sem villant. )

[wp-imageflow2=wp-content/gallery/valogatas/]
Nem kizárt, hogy az 590 EX vaku fejlesztését éppen ez a rádiófrekvenciás zavar indította el. (A PocketWizard által lefolytatott vizsgálatok is azt mutatták, hogy a kommunikációs hibát az 580 EX II okozza.)

Szerencsére tudjuk, hogy a Canonnak sikerült már olyan vakut is gyártania, amely nem bocsájt ki ilyen zavaró jeleket. Az új rendszervakuk közül ilyen pl. a 430 EX II, a régebbiek közül az 550 EX, így remélhetjük, hogy az új jövevénnyel nem lesznek problémák.

Mindennek tetejébe a pletykák arról szólnak, hogy az 590 EX ETTL kommunikációra képes rádiós vezérlést kap. Nos, ha ez igaz, akár arra is számíthatunk, hogy a vezérlés kompatibilis lesz a PacketWizard rendszerrel, ami egycsapásra a világ legnépszerűbb vakujává tenné az 590 EX-et. Legyen így!